Неистражена убиства новинара негативан печат

Резултати истраге о неистраженим убиствима новинара морају бити видљиви јер је то негативан печат за Србију, каже за "Политику" Дуња Мијатовић, представница ОЕБС-а за слободу медија.

Неистражена убиства новинара су негативни печат који Србија носи, а резултати истраге о њима морају бити видљиви, оценила је представница ОЕБС-а за слободу медија Дуња Мијатовић.

Она је данашњој Политици изјавила да је од првог потпредседника владе Александра Вучића и премијера Ивице Дачића чула да постоји воља да се питање убистава троје новинара - Даде Вујасиновић, Милана Пантића и Славка Ћурувије поново отвори, истакавши да је потребно да се на том пољу дође до видљивих резултата.

"Поздрављам комисију коју је формирао цивилни сектор за истраживање ова три убиства, али то не ослобађа државу одговорности да реши ове случајеве. Оно што сам прошле године чула од Александра Вучића и што сам сада чула од Ивице Дачића јесте да постоји воља да се ово питање поново отвори", нагласила је Мијатовићева.

"Ако знате да се убиства новинара не расветљују, онда ћете мислити да је то нешто сасвим нормално, а новинари ће прибегавати самоцензури", додала је Мијатовићева.

Као највећи проблем медија у Србији, она је издвојила недостатак закона који регулишу ту област.

"Проблеми на Западном Балкану углавном су исти: јавни сервис, независност регулаторних тела, економске невоље. Треба вратити дигнитет професији", рекла је Мијатовићева.

Она је додала и да јој се новинари највише жале на тешку економску ситуацију, "на живот у веома лошим условима, на то да воде борбу за опстанак".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи