Читај ми!

Стефановић: Значајан помак према толеранцији

За нешто више од годину дана усвојено више закона и покренуто више иницијатива којe треба да обезбеде друштвену подршку и правилан однос државе према људским правима и принципу толеранције, истакао Небојша Стефановић на конференцији "Милански едикт - људска права и верска толеранција у уједињеној Европи".

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић оценио је вечерас да је кроз активности Парламента за последњих нешто више од годину дана учињен значајан помак према разумевању и поштовању различитости, мада је то посао који се никада не завршава.

Људска права и верска толеранција су принципи на којима се заснива демократско друштво и на којима је изграђена мисао уједињене Европе, рекао је Стефановић отварајући међународну паневропску конференцију у Скупштини Србије посвећену људским правима и верској толеранцији у уједињеној Европи.

Стефановић је објаснио да је за нешто више од 12 месеци усвојено више закона и покренуто више иницијатива које треба да обезбеде друштвену подршку и правилан однос државе према поштовању људских права и принципа толеранције.

Нагласио је да је улога парламента да штити све грађане без обзира на њихову верску, језичку и културну различитост и политичко опредељење.

Помоћник министра спољних послова Србије амбасадор Роксанда Нинчић нагласила је да је Србија одлучна да настави да посвећује највећу пажњу људским правима и толеранцији и уважавању различитости.

Уверена је да ће Србија кроз наставак преговора са ЕУ заузети место које јој припада у породици европских народа.

Председник међународне Паневропске уније Ален Тереноар је нагласио да је Србија и по историји и по култури Европа и да све земље које су аутентично европске имају права да припадају ЕУ.

Према његовим речима и за ЕУ је потребно да јој Србија приступи, јер ће њене специфичности представљати богатство за Унију.

Тереноар је нагласио да је потребно да се преговори о приступању Србије ЕУ обављају брзо и ефикасно.

Међународна конференција "Милански едикт - људска права и верска толеранција у уједињеној Европи" одржава се у организацији Паневропске уније Србије, поводом 17 векова од доношења Миланског едикта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи