Читај ми!

Јанковић: ЕПС крши права грађана

Најновија дешавања у вези са рачунима за струју представљају кршење права грађана, рекао заштитник грађана Саша Јанковић. Рачуни не садрже елементарни податак - обавештење о висини преплаћеног износа, нити напомену да се за тај износ аутоматски умањују нова дуговања, каже Јанковић.

Заштитник грађана Саша Јанковић рекао је да најновија дешавања у вези са рачунима за утрошену електричну енергију представљају кршење права грађана, односно потрошача и корак назад у квалитету рада администрације.

Заштитник грађана наводи да ти рачуни не садрже елементарни податак - обавештење о висини преплаћеног износа, нити напомену да су за наведене износе аутоматски умањена нова дуговања потрошача.

"Пропуштена је прилика да се са реорганизацијом инфрастуктурног јавног предузећа и почетком рада 'ЕПС снабдевања' отклоне до сада уочени недостаци у раду (компликовани, нејасни и нетачни рачуни за утрошак електричне енергије) којима се крши право грађана на обавештеност о начину обрачуна и стању дуга, а на које је Заштитник грађана више пута до сада указивао", наводи се у саопштењу.

Према Јанковићевим речима, обезбеђивање додатних шалтера за рекламације само је покушај да се умањи непотребно нанета штета и бављење последицама, уместо очекиваног и потребног унапређења рада администрације.

То би, истиче, спречило потребу да грађани губе време у редовима за рекламације рачуна.

Заштитник грађана сматра да "надлежно министарство и Влада Србије која има непосредан кадровски утицај на органе управљања ЕПС, треба да утврде одговорност и санкционишу ново шиканирање грађана", пише у саопштењу.

На наводе омбудсмана Јанковића саопштењем су се огласили Министарство енергетике и "ЕПС снабдевање".

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару