Читај ми!

Туристичке предности Србије

Очувана природа, споменици културе, географска позиција и доступност из раних праваца су туристичке предности Србије, рекао је председник Владе Србије Ивица Дачић.

Председник Владе Србије Ивица Дачић оценио је да су туристичке предности Србије очувана природа, споменици културе, географска позиција и доступност из раних праваца.

Дачић је на седници Извршног савета Светске туристичке организације Уједињених нација, рекао да Србија није дестинација масовног туризма, већ дестинација на којој се укрштају разне културе и одакле потичу неке од основних вредности европске цивилизације.

Према Дачићевим речима, Србија последњих година бележи позитивне стопе развоја туризма што показује да је на време одабрала праву стратегију.

Подсетио је да је Србију 2012. године посетило више од два милиона туриста, са 6,5 милиона ноћења, а девизни прилив од страних туриста био је један милион долара.

"Београд је познат по својој историји, културно-историјским споменицима, али и по ведром духу, зато је све популарнији као центар конгресног туризма", рекао је премијер Србије подсетивши да се ове године у Србији обележава 17 векова Миланског едитка.

Генерални секретар Светске туристичке организације Уједињених нација, Талеб Рифаи рекао је да на данашњем скупу учествује 150 делегата и да су, поред земаља чланица те организације, на састанку и земље посматрачи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи