Ученици из Драгаша код Обрадовића

Образовање и знање у савременом свету препознати као врхунске вредности, рекао министар просвете Жарко Обрадовић у разговору са ученицима, професорима и директором основне школе из Драгаша. Ученици из тог места јужно од Ибра, боравили у Суботици, Новом Саду и Београду, у оквиру наставне екскурзије.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Жарко Обрадовић примио је ученике, професоре и директора Основне школе "Небојша Јерковић" из Драгаша и том приликом истакао да су образовање и знање у савременом свету препознати као врхунске вредности.

"Образовање је процес чији се резултати стрпљиво и упорно граде, који на дуге стазе како појединцу, тако и друштву уопште доносе позитивне и трајне вредности. Будућност Србије је у рукама и знању младих генерација, попут вас", рекао је Обрадовић, а наведено је у саопштењу ресорног министарства.

Министар је пожелео гостима да вредно и марљиво уче и раде, да наставе да буду радознали, да шире знање и буду упорни.

Директор школе Месип Далифи упознао је министра Обрадовића са радом школе, њеним успесима и постигнућима и истакао дисциплину ученика, одговорност наставника и приврженост отаџбини, као кључне за међусобно поверење и уважавање.

Основну школу "Небојша Јерковић", која ове године прославља 65 година постојања, похађа 135 ученика, настава се у школи изводи на српском језику, а завршни разред похађа 24 ђака и сви ће наставити своје школовања.

Ученици из Драгаша боравили су у Суботици, Новом Саду и Београду, у оквиру наставне екскурзије током које су обишли културно-историјске знаменитости и посетили братске школе "Милан Ђ. Милићевић" из Београда и "Народни хероји" из Чантавира.

Организацију, долазак и дружење ученика помогле су и подржале установе ученичког стандарда, братске школе, друштвено одговорне организације које су препознале важност овог догађаја, као и Министарство просвете, науке и технолошког развоја, а акција се спроводи већ четири године, наведено је у саопштењу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи