Министарка: Измишљена прича о несташици инсулина

Инсулин ће бити набављен по скраћеном поступку, потписивање уговора почеће у понедељак, а лек ће се у апотекама сигурно наћи током наредне недеље, каже министарка Славица Ђукић Дејановић. Она је нагласила да се о несташици може говорити само када постоји проблем у производњи или са увозом и додала да је изненађена понашањем градоначелника Београда.

Министарка здравља Славица Ђукић Дејановић изјавила је да ће инсулина у апотекама у Београду бити од наредне недеље и додала да не сматра да треба неком да се извињава.

Славица Ђукић Дејановић је за Б92, истакла да ће инсулин бити набављен по скраћеном поступку и да ће потписивање уговора почети у понедељак, а да ће се лек у апотекама сигурно наћи током наредне недеље.

Дејановић је навела да инсулина има у Србији и да је проблем имала само Апотекарска установа Београд.

Она је нагласила да се о несташици може говорити само када постоји проблем у производњи или са увозом.

Министарка здравља је указала да је прича о несташици инсулина измишљена и политизована и додала да је изненађена понашањем градоначелника Драгана Ђиласа.

Она је нагласила да је закон о јавним набавкама на снази од 2008. године и да се апотека Београд очигледно није довољно снашла.

Директор Републичког фонда за здравствено осигурање Момчило Бабић рекао је да апотеке већ десет година не желе да примене Закон о јавним набавкама и да је током 2011. године и Државна ревизорска институција указала да државне апотеке не примењују закон, већ да иду на слободну погодбу.

Председник Одбора за здравље и породицу Душан Милисављевић рекао је да не постоји само несташица инсулина, већ још 70 лекова и да није тачно да несташица постоји само у Београду, већ да постоји и у Кули, Бачкој Тополи, као и на југу Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи