Читај ми!

Уклањање касетних бомби у Бујановацу

Почело уклањање касетних бомби са четири локације у општини Бујановац. Касетна муниција ће бити уклоњена у наредних годину дана, а уклањање финансира министарство иностраних послова Норвешке.

Директор Норвешке народне помоћи за југоисточну Европу Емил Јеремић изјавио је да је почело уклањање касетних бомби у општини Бујановац, које финансира и изводи та организација. Касетна муниција ће, у наредних годину дана, бити уклоњена са четири локације у овој општини.

"До сада је Норвешка народна помоћ организовала чишћење четири локације од касетних бомби у општини Прешево: Буштрање, Буштрање-Ђерен, Рељан-Брезовачани и Шаткин Вир, што је завршено пре две године, а са укупне површине од 975.610 квадрата уклоњено је 87 комада касетне муниције и 18 других неексплодираних убојних средстава", рекао је Јеремић.

У току прошле године у општини Куршумлија на седам локација код села Мердаре са 903.701 квадрата уклоњено је 689 комада касетних бомби и 684 комада других неексплодираних убојних средстава.

"У општини Бујановац уклањаћемо касетну муницију на локацијама код села Богдановац, Карадник, Јастребац и Себрат на нешто више од милион квадрата", рекао је Јеремић.

Локацију код села Богдановац, на којој је чишћење почело, у понедељак ће посетити амбасадор Норвешке при Уједињеним нацијама Стефен Конгстад као и војни аташе норвешке амбасаде у Београду Есбен Ас, који ће разговарати са представницима Норвешке народне помоћи и Центра за разминирање Републике Србије, рекао је Јеремић.

Уклањање касетних бомби из три општине на југу Србије са 3,5 милиона евра финансира министарство иностраних послова Норвешке, у пројекту који изводи Норвешка народна помоћ и који траје укупно три године. Норвешка народна помоћ је хуманитарна организација Норвешког синдикалног покрета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару