Читај ми!

Отворен вртић у Новим Бановцима

У Новим Бановцима отворен вртић за смештај 200 малишана, назван по пилоту Горану Савићу који је погинуо у септембру прошле године. Савић је остао у авиону да би спречио да пад летелице изазове додатне жртве. Tакви објекти су гарант будућности наше земље, поручио председник Скупштине Небојша Стефановић.

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић отворио је дечји вртић у Новим Бановцима, за смештај 200 малишана и поручио да су такви објекти гарант будућности наше земље и показатељ како локална власт уме да одвоји новац за добробит свих грађана.

Вртић носи име пилота мајора Горана Савића који је у септембру прошле године погинуо након удеса школског авиона у Новој Пазови. Савић је остао у авиону до последњег тренутка, како пад летелице не би изазвао додатне жртве.

Отварању вртића присуствовали су и супруга пилота Савића Гордана и командант Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал-мајор Ранко Живак.

Стефановић је рекао да је овим пројектом и његовом реализацијом власт показала да је имала добру визију и добро одвојила новац како би направила важан инфраструктурни објекат. Он очекује да Стара Пазова настави још брже да се развија у том правцу и да буде једна од најразвијенијих општина које Србија има.

"Важно је да се у Србији инсистира на развоју локалне самоуправе, не само у Београду и великим градовима, већ у свим општинама у земљи", рекао је Стефановић.

Председник Скупштине је истакао да оно што је показала општинска власт у Старој Пазови доказује да су мислили не о себи, већ о будућности општине и да су изградили фантастичан вртић за децу по свим светским стандардима.

Према његовим речима, важно је да људи који воде земљу и локалне самоуправе схвате да у свом мандату морају да ураде нешто за грађане, а изградња овог вртића је одличан пример.

Стефановић је поручио да супруга и деца покојног пилота имају чиме да се поносе, а да је на држави да никад не заборави тај несебични, пожртвовани чин и његову породицу.

Председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић рекао је да је ово једна од првих и великих инвестиција, да је у плану изградња још вртића и да је то начин да се покаже да Србија мора да размишља о деци и о будућности.

Изградња вртића коштала је 50 милиона динара, уз десет милиона за изградњу прилаза и паркинга.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи