Читај ми!

Ускоро расправе о медијским законима

Помоћник за информисање Драган Коларевић рекао да су радне групе завршиле писање Закона о електронским медијима и Закона о јавним аудио-визуелним сервисима и да ће ускоро кренути јавна расправа о њима. Ускоро дискусија и о стратегији за културу, каже државни секретар Зоран Аврамовић.

Радне групе завршиле писање Закона о електронским медијима и Закона о јавним аудио-визуелним сервисима рекао помоћник за информисање и медије у Министарству културе и информисања Драган Коларевић и додао да ће ускоро кренути јавна расправа о њима.

Коларевић је на конференцији за новинаре у Министарству културе рекао да ће се следеће седмице на сајту министарства појавити текстови ова два закона - који ће регулисати рад електронских медија и јавних сервиса Радио телевизије Србије и Радио телевизије Војводине - и тако почети јавна расрпава о њима.

Јавна расправа, која ће трајати 20-ак дана, биће одржана у Новом Саду, Крагујевцу и Београду па ће сви који желе да учествују у њој имати прилике, рекао је Коларевић и рекао да се нада да ће до почетка календарског лета ови закони бити у скупштинској процедури.

Државни секретар у Министарству културе проф. др Зоран Аврамовић рекао је да је завршена и прва верзија Националне стратегије за културу и да је стратегија сада у фази "дораде" те да се ускоро може очекивати јавна дискусија о њој за два до три месеца.

Аврамовић је подсетио да је Министарство културе обавезно да донесе ту стратегију по Закону о култури и рекао да ће овај сазив министарства то и урадити.

Аврамовић је такође рекао да би од 2014. године требало да се крене са реализацијом програма Креативна Европа који се ради у сарадњи са Европском унијом и подсетио да тај програм обухвата и културу и медије.

"Припреме су у пуном замаху. Недостаје нам само Закон о електронским медијима али и то ће ускоро бити испуњено", рекао је Аврамовић.

Пројекат Креативна Европа наставак је програма Култура 2007-2013 ЕУ у који се Србија укључила 2008. потписивањем Меморандума о разумевању. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару