Читај ми!

Дан Европе на улицама Србије

Дан Европе, у знак сећања на предлог француског министара Робера Шумана о уједињеној Европи познат и као "Шуманова декларација", Европски покрет је обележио на Цветном тргу у Београду и још 14 градова у Србији.

Европски покрет данас је дељењем летака и упознавањем грађана са процесом европских интеграција на београдском Цветном тргу обележио 9. мај - Дан Европе.

Из Европског покрета поручили су да Дан Европе прослављају у ишчекивању добијања датума за почетак преговора Србије и ЕУ, који ће представљати прекретницу и историјски важан тренутак за развој друштва, суштинске реформе и модернизацију земље.

Процес европских интеграција је јединствена прилика да и држава и друштво постану уређени, са високим стандардима у свим областима друштвеног живота, као и да се грађанима приближе европске теме и заједничке вредности попут мира, демократије, слободе, владавине права, слободног тржишта и поштовања људских права, навели су из Европског покрета.

Заменик генералног секрета Европског покрета у Србији Иван Кнежевић рекао је на Цветном тргу да је циљ данашње акције да се грађанима објасни зашто је важно да Србија постане чланица ЕУ, како би могли да сагледају какве користи Србија има од процеса европских интеграција.

"Сматрамо да и процес европских интеграција треба да буде отворен за све актере у нашем друштву и да сви треба да учествују у процесу европских интеграција, који је иначе захтеван процес модернизације наше земље и који треба да резултира побољшањем услова живота грађана ", навео је Кнежевић.

Исте акције се спроводе у још 14 градова - Лазаревцу, Суботици, Бору, Ћуприји, Инђији , Лесковцу, Новом Саду, Новом Пазару, Ваљеву, Крушевцу, Краљеву, Лесковцу, Кикинди, Сремској Митровици.

Дан Европе обележава се 9. маја, у знак сећања на исти дан 1950. године када је француски министар Робер Шуман представио предлог организовања Европе, познат као "Шуманова декларација".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару