Читај ми!

Генерална проба обележавања Дана војске

У Крушевцу одржана генерална проба уочи обележавања Дана Војске Србије 20. априла у Крушевцу. Проби присуствовао начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић.

Уочи обележавања Дана Војске 20. априла у Крушевцу је пред више хиљада људи, успешно одржана генерална проба оспособљености и опремљености Војске Србије, којој је присуствовао начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић.

Обраћајући се припадницима Војске Србије и окупљеним грађанима, генерал Диковић је рекао да Крушевац није случајно изабран да буде домаћин централне свечаности указујући на његово значајно место у традицији српског народа.

Желим да захвалим грађанима Крушевца, који су били стрпљиви претходних дана, како би нам омогућили да нашу замисао спроведемо у потпуности, а циљ нам је да грађанима Србије прикажемо нашу Војску, којој они безгранично верују и која је данас цењена у свету - рекао је Диковић.

Он је нагласио да улагање у Војску Србије представља улагање у безбедност сваког грађанина Србије.

Генерална проба почела је егзерциром Гарде Војске Србије, односно приказивањем вештине руковања оружјем, које се изводи са полуаутоматским пушкама.

Уследио је свечани дефиле ваздухопловног, пешадијског и моторизованог ешалона, а грађани су могли да погледају и изложено наоружање и војну опрему на техничко - тактичком збору.
Између осталог, изложене су летелице, тенкови, артиљеријска оруђа, као и нова средства која се уводе или ће се тек увести у Војску Србије.

Централној прослави, која ће почети у 11 часова, присуствоваће, како се очекује, државни и војни врх Србије, а учествоваће око 2.000 припадника војске, више од 100 борбених и неборбених возила, специјалних возила, ваздухоплови.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
39° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару