Читај ми!

Последњи опроштај у Великој Иванчи

У селу Велика Иванча код Младеновца сахрањено 13 жртава стравичног убиства које је починио Љубиша Богдановић. Сахрани присуствовало више хиљада људи. У Младеновцу је данас Дан жалости.

Тринаест жртава стравичног убиства у Великој Иванчи код Младеновца сахрањено је на сеоском гробљу, уз присуство родбине, пријатеља и мештана тог села.

После опела за 13 жртава масакра, које испред локалне цркве Светог великомученика Димитрија, пред више хиљада људи које су служили епископ шумадијски Јован и свештенство Српске православне цркве, тела настрадалих су сахрањена на локалном гробљу.

Опелу су присуствовали и државни секретар Министарства унутрашњих послова Владимир Божовић, председник Скупштине града Београда Александар Антић, представници скупштине општина Младеновац и Сопот, као и представници полиције.

Епископ шумадијски Јован рекао је да се о трагедији у Великој Иванчи "језик кочи и разум сужава" и поручио да се сви запитају како живе, да ли брину о другима, да ли су спремни да помогну, жртвују се, праштају, воле, утеше".

Државни секретар у Министарству унутрашњих послова Владимир Божовић изразио је саучешће породицама настрадалих и поручио да трагични догађај који се у уторак догодио у Великој Иванчи не буде узалудан већ да буде позив на солидарност, братску љубав, праштање, веру и наду.

"Запитајмо се шта смо спремни да учинимо једни за друге. Србија је навикла на страдања, погледајте шта нам се дешава. Зато нам је потребна солидарност и јединство", рекао је Божовић.

Он је истакао да Влада Србије мора да појача своју активност како се трагедије попут ове у Великој Иванчи више не би поновиле. "Потребан је рад и делање јер жртва и прекинуто детињство малог Давида. У супротном, неће имати смисла", рекао је Божовић.

Веће општине Младеновац донело је одлуку да петак, 12. април, буде Дан жалости, као и да погребне трошкове сносе Општина Младеновац и Град Београд.

Незапамћени злочин у Србији догодио се у уторак када је Љубиша Богдановић у пет кућа у Великој Иванчи убио 13 особа.

Жртве убице Љубише Богдановића, су његови рођаци и комшије, Бранко Богдановић, Добрила Богдановић, Драгана Стекић, Даница Стекић, Михајло Деспотовић, Милена Деспотовић, затим Горан Деспотовић и Јована Деспотовић и њихов двогодишњи син Давид, Олга Мијајловић, Велимир Мијајловић, Милош Јешић и Љубинка Јешић.

Након тога Богдановић је покушао да убије супругу и себе, а јуче је преминуо у Ургентном центру.

О вишеструком убиству у Иванчи много детаља, али ниједан још не указује на мотив. Прави је знао једино Љубиша Богдановић. Његова супруга, коју је покушао да убије, опоравља се.

Како сазнаје РТС, полиција је више пута разговарала с њом, рекла је да је Љубиша био преке нарави, али да несугласица у породици није било и да ништа није указивало да би могао да почини такве злочине. Када ће и где он бити сахрањен још се не зна.

У Србији је због трагедије у Великој Иванчи у среду био Дан жалости.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
39° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару