Читај ми!

Наставак потраге на Сави

Још се трага за 16-годишњим дечаком и старијим мушкарцем који су јуче поподне нестали у Сави. У полицији нису могли званично да потврде да ли су се удавили.

На Сави код Макиша још траје потрага за дечаком и старијим мушкарцем за које се сумња да су испали из чамцау реку. Београдској полицији јуче по подне пријављен је нестанак и од тада се интензивно трага због сумње да су се утопили, речено је РТС-у у МУП-у Србије.

Потрага за 16-годишњим младићем и 64-годишњим мушкарцем, настављена је рано јутрос.

Речна полиција и жандармерија су са шест чамаца и 12 полицајаца цео дан претраживали неколико километара реке.

Претпоставља се да се несрећа догодила код предузећа Бродотехника, близу десне обале Саве.

Заповедник брода "Топчидерка" Слободан Ивковић рекао је да је јуче око 16 часова био близу места несреће и да је у то време полиција већ претраживала терен.

"Два рибара су видела како су се утопили, како нису успели да испливају. Полиција је убрзо стигла са три чамца. Претраживали су подручје од Макиша до Рибарског газдинства", навео је Ивковић.

Ивковић је објаснио да се претрага у таквим случајевима обично врши низводно.

Потрагу ометају јак ветар и високи ниво воде.

Командир ронилачког вода Жандармерије Драшко Сувар каже да ток Саве у том делу није  проблематичан.

Међутим, како каже, због високог водостаја, јаке струје и временских услова, могуће да један од двојице упао у воду, а да је други хтео да му помогне, па су се обојица утопили.

"Немамо ниједну потенцијалну ситуацију, ниједно место где би тела могла да буду и да ли су уопште у води. Струја је јака, вода је надошла, ако су упали у воду могу да буду било где", каже полицијски службеник ронилачког центра Дејан Ђуровић.

Искусни кажу да се по лошем времену на реку не излази без пратеће опреме и да се морају поштовати прописи. Капетан брода Небојша Весић каже да се излази искључиво са два мотора "када је велика Сава".

"Излази се искључиво са два мотора, два сигурна мотора у случају да један откаже. И опрема у чамцу мора да постоји, весло и за путнике чамца појасеви за спасавање", каже Весић.

У полицији кажу да потрагу неће прекидати док детаљно не претраже део реке где су последњи пут виђени нестали.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару