Читај ми!

Бодови и ван факултета

Према новом правилнику Универзитета у Београду, студентима ће и ваннаставне активности доносити бодове. Сенат Универзитета усвојио и нове студијске програме, а следећи корак је усвајање листа нових звања на Конференцији универзитета Србије.

Сенат Универизитета у Београду усвојио је нови правилник према којем ће студентима и ваннаставне активности доносити бодове. Усвојени су и нови студентски програми, а следећи корак је усвајање листа нових звања на Конференцији универзитета Србије.

Више од 20 професора добило је звање редовног професора, а више од десет продужетак радног односа за три године. Тако је и отворено питање да ли треба или не продужавати радни однос и како обезбедити научни подмладак.

Ректор Универзитета у Београду Владимир Бумбаширевић каже да би да би неко продужио стаж три године, мора да обезбеди наследника. "То један од услова за професоре, обзиром да је веома битно подмлађивање кадра", напомиње Бумбаширевић.

Усвојене су измене и допуне постојећих студијских програма али и нови студијски програми факулета који су започели нови циклус акредитације.

Према речима Бумбаширевића, оно што је веома позитивно је увођење студијских програма на енглеском језику, што може да учини Београдкси универзитет атрактивнијим.

Академци нису крили задовљство, што је после распаве на три седнице Сената, усвојен Правилник о вредновању ваннаставних активности студената.

"Студентима је коначно омогућено да им праксе које су сами пронашли буду бодоване, њихове спортске и научне активности и њихово студентско организовање, наводи председник Студентског парламента Универзитета у Београду Владимир Смуђа.

Проректор Универзитета у Београду Иванка Поповић истиче да те активности добијају на тежини, оцењујући да се студенти налазе у бољој позицији када се боре за радно место.

Пошто је од 31 факултета половина послала податке о анализи пролазности на испитима, проректорка Нада Ковачевић апеловала је да и остали пошаљу извештаје, како би се урадила анализа и решили евентуални проблеми.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи