Читај ми!

Срђан Алексић добија улицу у Београду?

Глумачка екипа филма "Кругови" на челу са редитељем Срданом Голубовићем покренула иницијативу да и Београд добије улицу са именом Срђана Алексића, који је убијен бранећи муслиманског цивила 1993. године.

Екипа филма "Кругови" и редитељ Срдан Голубовић поднели су Комисији за споменике и називе тргова и улица Скупштине града Београда иницијативу да се једна улица у Београду назове именом Срђана Алексића, објавио је Беоинфо.

Срђан Алексић (1966) убијен је 1993. године у Требињу, јер је бранио муслиманског цивила, а тим подвигом инспирисан је Голубовићев филм "Кругови" који је освојио признања на бројним светским фестивалима.

У иницијативи се наводи да је Срђан Алексић постао симбол доброте, човечности и пожртвовања које свако друштво треба да цени као највеће вредности.

Наведено је да "херојско дело Срђана Алексића и његова несвакидашња несебичност и људскост у време националне острашћености, верске нетрпељивости и звецкања оружја указују не само на храброст и јунаштво већ и на моралну димензију тог чина".

Иницијативу су потписали глумци Александар Берчек, Небојша Глоговац, Наташа Нинковић, Марко Јанкетић, Јелена Митровић, Аница Добра, Маја Милош, Дарко Лунгулов, Горан Шушљик, Бранислав Труфуновић, Горан Кичић, сценаристи Срђан Кољевић, Мелина Пота Кољевић и други.

Комисија за споменике и називе тргова и улица разматраће предлог на наредној седници.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи