Читај ми!

Нема истраге против Дикића

Против команданта жандармерије Братислава Дикића није покренута истрага, изјавио премијер и министар унутрашњих послова Ивица Дачић. Онај ко је крив треба да одговара, али треба да одговарају и они који праве камању против некога ко није крив, рекао Дачић.

Председник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да против команданта Жандармерије Братислава Дикића није покренута истрага.

"Када је о томе реч треба бити веома прецизан, јер није исто да ли је истрага покренута против команданта Жандармерије, или његовог брата или било кога другог", рекао је Дачић и истакао онај ко је крив треба да одговара, али да треба да одговарају и они који праве кампању против некога који није крив.

"То треба да решава полиција. Директор полиције има моју пуну подршку да решава оваква питања", рекао је Дачић новинарима, након Академије посвећене деветој годишњици мартовског погрома на Косову.

Премијер је истакао да ту треба што пре "спустити лопту", и да тиме треба да се баве институције система, наводећи да је тако и схватио речи државног секретара МУП-а Владимира Божовића, који је објаснио да је наложио да се тај случај испита до краја.

"Нисам говорио о истрази против Дикића и морате бити врло прецизни у кривично правном смислу, него сам захтевао од начелника сектора унутрашње контроле полиције, директора полиције да се тај случај што пре истражи, до краја утврде све чињенице како би се зауставила медијска хајка и кампања и на команданта и на целу јединицу", рекао је Божовић.

Божовић је објаснио да је био у иностранству и да је много тога било у штампи, да се говорило и о "евентуалној могућности некакве побуне, што наравно нема никакве везе са реалношћу и истином".

Поједини медији су претходних дана, позивајући се на неименоване изворе, писали да се против Дикића и неколико припадника Жандармерије води истрага због сумње да су умешани у криминалне радње.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи