Читај ми!

Преминуо кореограф Петар Слај

Балетски играч, позоришни и телевизијски кореограф Слободан Петровић, алијас Петар Слај, преминуо у Сремској Митровици у 67. години. Слај ће остати упамћен као пионир популаризације џез балета код нас.

Слободан Петровић, балетски играч, позоришни и телевизијски кореограф, познатији као Петар Слај, преминуо у Сремској Митровици је у 67. години живота, саопштило је Позориште на Теразијама.

Петровић, који је преминуо јуче, донео је на нашу сцену прве џез плесне покрете када се 1977. вратио у Београд после десет година проведених у Паризу.

Исте године постао је стални члан балетског ансамбла Позоришта на Теразијама и основао је балетску трупу "Петар Слај" са којом је постигао велике успехе.

На Теразијама је поставио кореографије за популарне представе "Солитер", "Јалта, Јалта" и "Дани срцем допевани".

За Телевизију Београд и ТВ Загреб радио је емисију "Суботом увече". Био је ангажован и у емисијама "Недељно поподне", "Поп експрес ", "Подијум", "Фолк парада", као и за већину новогодишњих програма током 70-их и 80-их година.

Петар Слај биће сахрањен данас у 15 сати у Сремској Митровици.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи