Читај ми!

Принудна наплата од Града Новог Сада

Повериоци АТП Војводина траже од Града Новог Сада принудну наплату 1,3 милијарде динара потраживања, на шта имају право по пресуди Привредног апелационог суда.

Одлуку да принудно наплате своја потраживања на која су стекли право пресудом Привредног апелационог суда, којом је Град Нови Сад обавезан да исплати 1,3 милијарди динара данас су донели повериоци АТП Војводина.

Представник бивших радника АТП Војводина Љубомир Леловић рекао је за Радио-телевизију Војводина да радници очекују да им буду исплаћене зараде и да ће послодавац почети да их исплаћује већ од сутра.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је да Град није постигао договор с повериоцима АТП Војводина, због чега не постоји ниједно средство које градска власт може да примени како би спречила наплату.

Најавио је да ће се у случају принудне наплате, одмах радити ребаланс Буџета.

Скупштина Новог Сада је у прошли петак прихватила одлуку да Град Нови Сад пред Врховним касационим судом Србије затражи ревизију судског поступка у спору са АТП Војводина, који је недавно изгубио.

Одборници владајуће коалиције подржали су тада извештај стручног тима о сагледавању чињеничног стања и предлагања решења у спору који је против Града водила АТП Војводина.

Тај стручни тим за оцену валидности уговора Новог Сада и АТП Војводина донео је крајем јануара мишљење да је Град испунио све уговорне обавезе према том предузећу приликом изградње нове аутобуска станице.

Привредни апелациони суд у Београду донео је, међутим, пре две недеље одлуку да је Град Нови Сад дужан да са 1,3 милијарди динара обештети АТП Војводина у спору због изградње нове аутобуске станице.

Суд је оценио да Град није поштовао тадашњи Генерални урбанистички план, којим је предвиђено да садашња Међумесна аутобуска станица треба да постане приградска, а да се нова изгради на плацу АТП Војводина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи