Читај ми!

Тројица штрајкача глађу у болници

Од седморице полицијаца који штрајкују глађу у Чачку, захтевајући повратак на посао суспендованог колеге и пензионисање начелника МУП-а, тројица су због погоршања стања у болници. Уколико им се не испуне захтеви они најављују радикализацију штрајка и престанак узимања течности.

Тројици саобраћајних полицајаца, од седам колико их је почело штрајк глађу 11. фебруара, погоршано је здравствено стање и налазе се у чачанској болници, док остала четворица настављају штрајк глађу, саопштио је Независни полицијски синдикат Србије.

Председник Независног полицијског синдиката Србије Момчило Видојевић рекао је агенцији Бета да је јуче у поподневним сатима позлило најмлађем од штрајкача, саобраћајцу Илији Ненадићу (22), и да су га кола Хитне помоћи одвезла у болницу.

Претходног дана позлило је двојици штрајкача Дејану Ресимићу и Горану Добрићу који се и даље налазе у болници, а они који и даље штајкују глађу видно су исцрпљени.

Видојевић је одбацио наводе чачанске полције која је у јучерашњем саопштењу навела да је један штрајкач одустао од штрајка, оцењујући такве изјаве као "некоректне".

Седморица саобра у ћајних полицајаца почели су 11. фебруара штрајк глађу испред зграде саобраћајне полиције захтевајући да се на посао врати суспендовани начелник саобраћајне полиције Драгослав Крџић и четворица њихових колега, као и да начелник полиције Милован Петровић одмах буде пензионисан јер је испунио услове за то.

Председник Независног полицијског синдиката Србије оценио је да је њихово здравствено стање лоше, да су им животи угрожени, али да су они одлучни да наставе штрајк глађу и да најављују да ће радикализовати штрајк и престати да узимају течност, ако њихови захтеви не буду испуњени.

Видојевић је додао да је синдикат затражио пријем код министра полиције Ивице Дачића.

"У преговорима који су вођени између штрајкача и руководства чачанске полиције нема никаквих помака. Сада све зависи од врха МУП-а", рекао је Видојевић.

Полицијска управа у Чачку осудила је штрајк саобраћајаца оцењујући да је "недозвољен", да је супротан Закону о штрајку јер га није организовао репрезентативни синдикат, да је штрајк "покушај групе радника да спрече контролу законитости рада поједних полицијских службеника Одељења саобраћајне полиције".

Наводи се и да је Крџић привремено удаљен са посла до окончања дисциплинског поступка који је покренут против њега због повреде службене дужности.

Велики број грађана подржао је штрајк саобраћајне полиције. Они су 12. фебруара блокирали Ибарску магистралу у Прељини код Чачка, али је полиција након 30 минута прекинула блокаду, а више стотина окупило се други дан штрајка испред зграде саобраћајне полиције у знак подршке штрајкачима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи