Читај ми!

ЕП подржао пројекат "Београд 2020"

Пројекат "Београд 2020" Европска престоница културе подржан у кључном стратешком документу Европског парламента који се односи на Србију и њен процес евроинтеграција, саопштио Организациони одбор тог пројекта.

У Резолуцији коју је припремио известилац Европског парламента за Србију Јелко Кацин пројекат "Београд 2020" Европска престоница културе је званично подржан у кључном стратешком документу Европског парламента који се односи на Србију и њен процес евроинтеграција, саопштио је Организациони одбор "Београд 2020".

"Напоран и искрен четворогодишњи рад, оригиналан концепт пројекта и подршка 15 европских градова, учешће на најважнијим европским форумима, најбољи резултат од свих градова и држава у званичним консултацијама Европске комисије, укљученост грађана и висока подршка кроз званична истраживања, коначно су добили потпуну афирмацију у тексту Резолуције", наводи се у саопштењу.

Подсећа се да је јула прошле године Европска комисија затражила проширење пројекта Европске престонице културе и на пет земаља које нису сталне чланице већ су у статусу кандидата.

У саопштењу се каже да је Одбор "Београд 2020" највише поносан због промене овог правилника на чему је протеклих година највише радио.

"Срећни смо због овог важног тренутка за Београд и Србију, али фокусирани на још много посла и искушења који стоје пред нама", наводи се у саопштењу Организационог одбора "Београд 2020".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи