Читај ми!

Протест Новосађана против насиља

У оквиру акције "Прст на чело" неколико десетина Новосађана се окупило на Тргу слободе, како би изразили протест због повећаног степена насиља у граду. Шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић критиковао организаторе што "баш сада" организују протест, а нису га организовали у време бивше власти.

Неколико десетина Новосађана окупило се на централном градском Тргу слободе, како би изразили протест због повећаног степена насиља у граду, у оквиру акције "Прст на чело", која је започета преко друштвених мрежа Твитер и Фејсбук.

Непосредан повод за акцију била је пуцњава у близини једне основне школе и вртића, у делу града Ново насеље, када су се обрачунавале две групе наоружаних младића, а један од испаљених метака завршио у фасади оближње зграде.

"Покажимо да нам је стало и да желимо безбедан град и безбедну државу! Доста је било насиља над децом и међу децом!", навели су организатори на својој страници на друштвеној мрежи Фејсбук, коју је до сада "лајковало" око 540 особа.

Организатори протеста нису желели данас да се представљају новинарима, јер, како су рекли, нису важна имена, већ је важно да се подигну и свест и савест Новосађана да је безбедност свих грађана, а нарочито деце, веома угрожена.

"Криви смо сви: Родитељи, породица, полиција, град, тужилаштво. Постоје конкретне мере које можемо одмах да предузмемо и које не захтевају никакве посебне паре, већ искључиво вољу", рекла је жена, која се представила као чланица Савета родитеља основне школе "Прва војвођанска бригада", испред које се недавно десила пуцњава.

Оценила је да је реч о проблему који превазилази оквире Новог Сада и који је проблем целог друштва. "Сви ћутимо и дозвољавамо насиље. Спуштамо ролетне пред проблемима", поручила је она.

Шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић рекао је да разуме разлоге за протест, али је оштро критиковао организаторе зашто "баш сада" организују протест, а нису га организовали у време бивше власти.

На власти у Новом Саду је коалиција предвођена Српском напредном странком, док је претходну градску власт предводила Демократска странка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи