Читај ми!

Полицијски синдикат за реформу службе

Независни полицијски синдикат Србије залаже се за избор директора и реформу службе. Полиција би требало да се бави безбедношћу грађана и сузбијањем криминала, а не "фабрикованим аферама", рекао председник Председништва тог синдиката Горан Радовановић.

Представници Независног полицијског синдиката Србије поручили су данас да треба што пре да буде изабран директор полиције и заложили се за реформу служби Министарства унутрашњих послова.

Синдикат сматра да би полиција требала да се бави превасходно безбедношћу грађана и сузбијањем криминала, што јој је и основни посао, а не "фабрикованим аферама", рекао је на конференцији за новинаре председник Председништва тог синдиката Горан Радовановић.

По њима, директор полиције Милорад Вељовић не испуњава законске услове за реизбор на ту функцију, јер је стекао услове за старосну пензију.

Тај синдикат тврди и да је неопходно "стати на пут самовољи" начелника полицијских управа, која, кажу, угрожава животе полицајаца и грађана.

Такође, сматра тај синдикат, премијер и министар унутрашњих послова Ивица Дачић није био спреман да руководи МУП, јер није извршио реформу у врху полиције.

Председник тог синдиката Момчило Видојевић навео је да се проблеми у полицији годинама нагомилавају, а да лоше плате и опремљеност нису најгори проблеми, јер су, како тврди, угрожени животи полицајаца и њихових породица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи