Читај ми!

Нови захтеви за прекршајне поступке

Агенција за борбу против корупције поднела је још 23 захтева за покретање прекршајног поступка због недостављања извештаја о финансирању кампање за мајске изборе. У припреми је још 18 захтева који ће наредних седмица бити поднети прекршајном суду.

Због недостављања извештаја о финансирању кампање за мајске изборе Агенција за борбу против корупције саопштила је да је поднела још 23 захтева за покретање прекршајног поступка.

Укључујући те поступске, Агенција је до сад поднела укупно 62 захтева за покретање прекршајног поступка на нивоу градова, а у припреми је још 18 захтева који ће наредних седмица бити поднети прекршајном суду.

"У припреми су и захтеви за подношење прекршајних поступака против политичких субјеката који нису доставили извештаје о трошковима изборне кампање на локалном нивоу", наводи се у саопштењу.

Додаје се и да Агенција тренутно ради на укрштању података добијених од медијских кућа, маркетиншких агенција, аутопревозника и других субјеката, док се сарадња са Министарством унутрашњих послова, Министарством рада, запошљавања и социјалне политике и ПИО фондом успоставља.

"Након укрштања и прикупљања свих неопходних података за анализу, Агенција ће до краја месеца представити извештаје на основу којих ће бити могуће утврдити да ли постоји сумња да су у појединим извештајима представљени лажни подаци", истиче се у саопштењу.

Након подношења захтева прекршајним судовима, повећан је број позива стручној служби од представника политичких странака који траже додатне информације у вези са поступцима и поједини позиви граниче се са покушајем вршења притиска на рад, наводи се у саопштењу Агенције.

Агенција упозорава да ће против свих представника политичких странака, који право да се обавештавају о току поступка буду покушали да искористе у сврху притиска на рад, покренути поступке у складу са законом и да ће јавност о томе бити детаљно обавештена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи