Читај ми!

Помоћ Јапана вртићу у Мионици

Амбасадор Јапана у Србији Тошио Цунозаки рекао је, поводом потписивања уговора о помоћи јапанске владе вртићу "Невен" у Мионици, да ће јачање пријатељских односа две земље бити настављено.

Јапански амбасадор у Србији Тошио Цунозаки рекао је, поводом потписивања уговора о помоћи јапавске владе вртићу "Невен" у Мионици да се нада да ће јачање пријатељских односа Јапана и Србије бити настављено.

"Надам се да ће ова донација народа Јапана допринети даљем јачању пријатељских односа Србије и Јапана", рекао је Цунозаки на церемонији потписања уговора у Влади Србије.

Уговор вредан 78.130 евра потписали су Цунозаки и директорка вртића "Невен" Бранка Петровић.

"Рекли су нам да је деци за време зиме било врло тешко због дотрајалих прозора и старих цеви за грејање. Сигуран сам да ће ова донација намењена темељној реконструкцији главне зграде омогућити деци да се радосно играју и уче у бољем окружењу", рекао је Цунозаки, чији се мандат у Србији заврашава 13. фебруара.

Изражавајући наду да ће се деца у Србији заинтересовати за Јапан и његову културу, Цунозаки је навео да је износ помоћи јапанске владе Србији већи од 460 милиона евра.

Према његовим речима, јапанска влада је у Србији реализовала 146 Пројеката за основне потребе становништва (ПОПОС), а 61 пројекат био је намењен области образовања.

Церемонији потписивања уговора присуствовали су помоћници министра просвете Љубиша Антонијевић и Зоран Костић и председник општине Мионица Драган Гавриловић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи