Сахрањен Борислав Милошевић

Борислав Милошевић, дугогодишњи југословенски дипломата и брат бившег председника Србије Слободана Милошевића, сахрањен је у Лијевој Ријеци, код Колашина.

Дугогодишњи југословенски дипломата и брат бившег председника Србије Слободана Милошевића, Борислав Милошевић, сахрањен је данас у Лијевој Ријеци, код Колашина.

Опело на гробљу у месту Љеворечке Тузи служио је митрополит црногорско-приморски Амфилохије. Он је рекао да ће Борислав и Слободан Милошевић остати упамћени по томе што су се жртвовали за добро своје државе и народа, као и за успостављење добрих односа са Русијом.

Руски генерал Леонид Ивашов рекао је да је Борислав Милошевић био велики пријатељ Русије. Био је велики дипломата, борац за словенско јединство и увек је истицао да се ни Србија ни Црна Гора не могу одржати без уске повезаности са Русијом, истакао је Ивашов.

Он је рекао да ће се име Борислава Милосевића заувек наћи међу заслужене борце за јединство словенских народа.

Последњем испраћају Борислава Милошевића присуствовали су бивши југословенски премијер Момир Булатовић, представници руске Думе, као и лидери појединих црногорских опозиционих странака.

Борислав Милошевић преминуо је у понедељак на Институту за кардиоваскуларне болести Дедиње у Београду. Он је био амбасадор Савезне Републике Југославије у Москви, а након тога је живео у руској престоници.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи