Читај ми!

Неопходан систем борбе против корупције

Ради се на успостављању државног система против системске корупције, рекао саветник првог потпредседника Владе Драган Ђоковић истакавши да и медији треба на исти начин да приступе том проблему.

Саветник првог потпредседника Владе задуженог за борбу против корупције Драган Ђоковић изјавио је да се у тој борби ради на успостављању државног система против системске корупције.

Ђоковић је на представљању годишњег извештаја о раду локалних антикорупцијских тела рекао да се у овом тренутку озбиљно ради на успостављању система борбе против корупције и нагласио да је то обавеза актуелне власти као што би то требало да буде обавеза сваке.

Он је навео да је то вртлог који је покренуо Александар Вучић, али и додао да му смета када се негде чује да је то нека врста политичке промоције одређене странке.

"Видим да Вучић нема амбицију да то буде резултат борбе само његове странке", рекао је Ђоковић.

Како каже Ђоковић, сви треба да подрже систем који се успоставља и који се спроводи на начин који би постао континуитет у борби против корупције.

Према његовим речима, држави је неопходно да се на локалу развију и мреже антикорупцијског система као институционо повезивање и невладиних организација и медија.

Међутим, Ђоковић је као проблем навео активност медија који, како је рекао, делују као они који траже вести о делима корупције, спечавања корупције или службеног гоњења, али не и као они који се системски укључују у борбу.

Према његовом мишљењу, медији би требало да се баве проблемом корупције, радом владе, извршних органа, истраживањима корупције и евентуалном откривању случајева кроз истраживачко новинарство и тиме помогну системској борби против те пошасти.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи