Радници Галенике траже упис акција

Представници Самосталног синдиката у Галеници протестовали испред зграде Министарства финансија и привреде захтевајући да се запосленима омогући упис акција како би остварили своја управљачка права.

Испред зграде Министарства финансија и привреде, представници Самосталног синдиката у Галеници протестовали су тражећи да се спроведу потребне правне радње како би запослени и бивши запослени започели упис акција и остварили своја управљачка права у тој компанији.

Председница Одбора самосталног синдиката Галенике Тамара Лукић изјавила је за Танјуг да је за запослене у тој компанији веома важно да не дође до приватизације већ докапитализације фирме како би се обезбедила додатна средства и сигурност радних места, али и континуирано снабдевање тржишта лековима.

Према њеним речима, запосленима је такође важна и истрага која се води у Галеници о злоупотребама и малверзацијама, и надају се да ће истражне радње добити свој епилог, а запослени бити о томе обавештени.

"Ми не можемо да утичемо на истрагу али наравно да нам је у интересу да истрага добије свој епилог и да нас о томе обавесте", навела је Лукић.

Запосленима је, како је навела, битно да Галеника ради несметано, па су стога на данашњи протест позвали мали број радника како се не би прекидао процес производње, навела је Лукићева.

Према њеним речима запослени не виде разлог зашто Галеника поново не би била високопрофитабилна као раније.

"Знамо да Галеника има део својих ненаплаћених потраживања и верујемо да бисмо са добрим приливом капитала могли брзо да се вратимо на позиције какве смо имали. Ми се за то залажемо и очекујемо помоћ од државе као нашег већинског власника", истакла је Лукић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи