Читај ми!

Ђилас тражи милион динара од Курира

Градоначелник Београда Драган Ђилас смањио одштетни захтев у тужби против "Курира" са 120 милијарди на милион динара. Апсурдним одштетним захтевом у вредности од 120 милијарди динара, што је износ за који сам оптужен да поседујем, желео сам да скренем пажњу на хајку која се против мене води већ месецима, рекао Ђилас.

У писму председници УНС-а Љиљани Смајловић, градоначелник Београда и лидер ДС-а Драган Ђилас навео да је свој одштетни захтев у тужби против Курира смањио са 120 милијарди на милион динара.

"Уколико сматрате да је мој одштетни захтев и даље висок, молим Вас да ме обавестите колика је по Вама примерена цена за вређање Драгана Ђиласа и угрожавање његове безбедности и безбедности његове породице", навео је Ђилас у јавном писму председници Удружења новинара Србије Љиљани Смајловић, која га је кртитиковала због изузетно високог износа који је затражио као одштету.

Ђилас Љиљани Смајловић поручује да је спреман да о том износу "размисли, уколико ће исти обезбедити и мени као грађанину право да се жалим суду и судији коме је предмет додељен да донесе пресуду без притиска и страха за своје радно место" .

Он је истакао и да није сигуран да ће након јавне осуде новинарског удружења и потпредседника Владе Александра Вучића иједан судија у земљи смети да пресуди у његову корист, и указао да је износ који сада тражи стандардан када је реч о процесима против медија у овдашњој судској пракси.

"Апсурдним одштетним захтевом у вредности од 120 милијарди динара, односно за износ за који сам оптужен да лично поседујем, желео сам да скренем пажњу на бесмисленост тврдње изречене у тексту и на хајку која се против мене у једној новини води већ месецима", рекао је градоначелник Београда.

Ђилас у саопштењу подсећа и да је "у току разрешење председнице Врховног касационог суда Нате Месаровић, након претњи да ће уколико не поднесе оставку бити 'сатанизована' од стране таблоида, претњи које је јавно изнео Владимир Цвијан, још увек председник скупштинског Одбора за уставна питања и законодавство и високи функционер Српске напредне странке".

УНС је оценио да је тужба Ђиласа који од дневног листа "Курир", "за претрпљене душевне болове због повреде части и угледа", тражи одштету од 120 милијарди динара и забрану писања о њему, "неприхватљив покушај увлачења медија у политичке сукобе".

Ђилас је тужио издавача и главног и одговорног уредника због тога што је Курир објавио тврдње посланика Демократске странке Србије Петра Петковића изнете за скупштинском говорницом, да је Драган Ђилас у пословима маркетинга, од када је ушао у политику, зарадио 1,2 милијарде евра, навео је УНС.

Удружење је навело да "медиј, по Закону о јавном информисању, не може бити одговоран ако је верно пренео дискусију изречену у парламенту, што је Курир и урадио".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи