Читај ми!

Лекови на рецепт у 40 приватних апотека

Више од 40 приватних апотека потписало уговор за издавање лекова на рецепт са Републичким фондом за здравствено осигурање, рекла министарка здравља Славица Ђукић Дејановић.

Министарка здравља Славица Ђукић Дејановић изјавила је да је више од 40 приватних апотека потписало уговор са Републичким фондом за здравствено осигурање за издавање лекова на рецепт.

Министарка је рекла да све апотеке које имају фармацеута у смени и систем за умрежавање преко којег се може пратити рецепт, имају могућност да потпишсу уговор за РФЗО.

Према њеним речима, уговори се не потписују само у Београду, него и у другим местима у држави где се налазе филијале Фонда.

"Тај поступак је почео 1. јануара и трајаће све док буде интересовања. Постоји проблем што одзив приватних апотека није већи јер ће плаћање Републичког фодна и за државне и приватне апотеке бити у истим роковима. У овој години то је рок од 150 дана који неке приватне апотеке неће моћи да издрже", нагласила је министарка здравља.

Према њеним речима, први лекови се могу издавати 15 дана од дана када је потписан уговор.

У Београду су 15. јануара потписани први уговори са апотекама "Иванчић и синови", "Апотека 101 фарм" и "Липа лек".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи