Независним судством против корупције

Борба против корупције и организованог криминала један је од основних приоритета Владе Србије, изјавио министар правде Никола Селаковић на Аустријско-српском привредном форуму у Бечу.

Министар правде и државне управе Никола Селаковић изјавио је на састанку Аустријско-српског привредног форума у Бечу, да је борба против корупције и организованог криминала један од основних приоритета Владе Србије.

Селаковић је представницима аустријских фирми, које послују или намеравају да послују у Србији, поручио да је један од основних постулата борбе против корупције систематски приступ решавању проблема, уз изградњу јаких и ефикасних механизама.

"Усаглашавање српског законодавства са препорукама Европске уније и њиховим стандардима убрзаће процес стварања независног и ефикасног правосуђа у Србији, које је неопходан услов за изградњу механизама за систематску борбу против корупције", рекао је Селаковић.

Селаковић је истакао да је Министарство правде и државне управе оформило радну групу која ће у наредном периоду израдити радни текст Националне стратегије за борбу против корупције, као и Акциони план који ће пратити ту стратегију.

Министар правде је најавио и да ће се у наредном периоду приступити изради радног текста Закона о заштити узбуњивача, као и радног текста Закона о пореклу имовине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи