Читај ми!

Награда за соларни пуњач

На Сајму конгресне индустрије за подручје Југоисточне Европе компанија „Строубери енерџи" освојила награду за иновацију.

Компанија "Строубери енерџи" освојила је награду за иновацију на Сајму конгресне индустрије за подручје Југоисточне Европе у Љубљани за производ „Строубери мини".

"Строубери мини" је мањи соларни пуњач који може да се постави и у конгресним салама, кафићима, продавницама и да се преноси из просторије у просторију.

После великог соларног дрвета које је добило највећа признања, „строубери мини" је пуњач мањих димензија који је ефикаснији и са бољим управљањем енергијом.

Систем је потпуно енергетски самосталан, а има и уграђене точкиће и могућност расклопивости, тако да се може брзо и једноставно поставити на свакој локацији.

У уређај је уграћен и екран који је осетљив на додир, на коме корисници могу да прочитају занимљивости о обновљивим изворима енергије, да играју игрице и да решавају квизове знања са еконосмком тематиком.

На сајму у Љубљани учествовало је 120 излагача.

Пре две године, тим студената који су творци соларног пуњача постигао је велики успех на манифестацији „Недеља одрживог развоја" који је организовала Европска комисија у Бриселу.

Тим „Строубери енерџи" освојио је прву награду у категорији промоције смањења јавне потрошње, а соларни пуњач био је изложен испред зграде Европског парламента. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи