Читај ми!

Повећан холестерол и минус на рачуну

Две недеље, а три празника. Претходних дана се радило мало или нимало. Трошило се, међутим, и више него што се има. После празника остају повећани холестерол и минус на рачуну.

Сутра је дочек православне Нове године и то ће бити трећи празник у Србији за протекле две недеље. Ових дана се мало или нимало радило, а много или превише потрошило. Многи су на тај начин потрошили и више него што су имали, те им тако, после празника и жеља, остају повећани холестерол и минус на рачуну.

Радили су углавном запослени у дежурним службама. Они који нису морали на посао, одмарали су се, јер су нерадни дани били први и други јануар, Божић, а предстоји и дочек православне Нове године, па је препорука да и 14. јануар буде нерадан.

Због економске кризе, начин куповине није се променио ни за ове празнике, људи су куповали на чекове, на одложено. Грађани кажу да није реткост да се троши више него што се има, па је тако било и ове године.

Обичај је да празнична трпеза буде богата и да има свега, зато се ових дана у породицама потрошило колико се потроши за неколико недеља.

Новац се давао на поклоне, провод, храну. Многи су тако ових дана себи допустили оно што су иначе ускраћивали.

Социолог Невен Цветичанин каже да људи троше више зато што током године живе прилично тешко, па им празници дођу као "оаза весеља и радости".

"Троше више током празника што су им то нека острва када могу да се опусте у мору, рекао бих у пустињи тешког и сивог живота током године", каже Цветичанин.

Од рецесије се нећемо опоравити ни следеће године, прогнозирају економисти. То ће утицати на кућне буџете многих. Они који су направили новогодишње дугове у наредним месецима мораће да их враћају.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи