За државне органе нерадни дан 14. јануар

У понедељак 14. јануара државни органи и други органи и организације неће радити због прославе Српске нове године.

Државни органи и други органи и организације неће радити у понедељак, 14. јануара, на дан прославе Српске нове године, саопштила је прес служба Владе Србије.

Тог дана, како је наведено, радиће јавне службе, установе и организације чија природа посла захтева обезбеђивање процеса рада и пружање услуга у оном обиму који ће задовољити основне потребе грађана и других корисника њихових услуга.

Јавне службе и установе које треба да обезбеде непрекидно обављање делатности у обавези су да самостално процене у ком обиму рада и са којим бројем запослених ће радити.

Обавеза јавних служби је и да запосленима који раде 14. јануара обезбеде исплату увећане зараде као за рад на дан празника који је нерадан дан.

Војномедицинска академија је саопштила да ће, у складу са препоруком Владе Србије, 14. јануар бити нерадни дан, а распоред рада дежурних служби биће регулисан посебним наређењем начелника ВМА.

Пацијенти којима је заказан редовни пријем 14. јануара могу да се јаве у Центар хитне помоћи ВМА, где ће се одлучити о презаказивању пријема.

Пацијенти којима је за 14. јануар био заказан преглед у Специјалистичкој поликлиници, могу телефоном да закажу преглед за неки други термин.

Влада Србије је 29. децембра усвојила препоруку државним органима и послодавцима да омогуће запосленима да 14. јануар одсуствују са посла под условима и на начин као и за време државних и верских празника који се у Србији празнују као нерадни дани.

Како препорука није обавезујућа, приватна предузећа и послодавци самостално ће одлучивати да ли ће 14. јануар прогласити нерадним и омогућити запосленима одсуство са рада или ће њихови запослени да раде као и сваког другог радног дана, у ком случају немају право на исплату увећане зараде.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи