Читај ми!

Каменован руски воз

Нова руска дизел-моторна гарнитура каменована у Баточини. То је 12. каменовање руских возова у протекла четири месеца. Нанета је значајна материјална штета, наводе "Железнице Србије".

У Баточини поново каменована нова руска дизел-моторна гарнитура која је саобраћала из Лапова за Краљево. То је дванаесто каменовање нових руских возова у протекла четири месеца, саопштиле су "Железнице Србије".

У каменовању које се јутрос догодило није било повређених, а оштећено је бочно стакло на гарнитури која је наставила вожњу.

Нови руски дизел-моторни возови су 15. септембра уведени у саобраћај из Краљева за Лапово и Пожегу.

Каменовањем возова је директно угрожена безбедност саобраћаја, а Железници нанете знатне материјалне штете, истакли су у том јавном предузећу.

Српске железнице нове возове купиле су први пут након три деценије, у периоду од 15. септембра до средине октобра.

До сада је било 11 каменовања, од чега осам пута на прузи Краљево-Пожега и три пута на прузи Краљево-Лапово, све на територији краљевачког железничког чвора, а мета каменовања су увек били нови руски возови.

У месту Трбушани између Краљева и Пожеге 21. октобра је каменована гарнитура и оштећено стакло, а воз је повучен из саобраћаја, па нови руски воз више не саобраћа између Краљева и Пожеге.

У претходна два месеца било је покушаја каменовања на прузи Краљево-Лапово, али није било оштећења.

"Железнице Србије" су у ранијим саопштењима наводиле како се директна и индиректна материјална штета процењује на неколико десетина хиљада евра, но да много више забрињавају безобзирност и неодговорност појединаца јер су путници остали без квалитетног и удобног превоза.

"Железнице Србије" истичу да каменовање возова не представља само оштећење државне имовине, већ да се на тај начин доводи у опасност живот људи, што представља више кривичних дела, која се гоне по службеној дужности према Кривичном законику, али су до сада таква дела благо и неадекватно квалификована.

"Железнице Србије" су купиле нове возове, захваљујући кредиту међународне железничке банке "ЕуроФиме" од 43 милиона швајцарских франака.

Купљено је 12 нових дизел-моторних возова руског произвођача "Метровагонмаша". Вредност једног дизел-моторног воза износи око 379 милиона динара.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи