Читај ми!

Покрет ветерана против скупа 6. октобра

Не можемо да подржимо скуп ветерана 6. октобра, када је заказана и "Парада поноса", саопштио Покрет ветерана. Могућа је ескалација сукоба, што никоме не иде у прилог, наведено у саоштењу.

Покрет ветерана не може да подржи скуп ратних ветерана чије је одржавање заказано за 6. октобар у Београду, истог дана када и одржавање "Парада поноса", због велике могућности ескалације сукоба, саопштио је тај покрет.

"Неколико стотина политички инструисаних индивидуа не могу представљати близу 400.000 ратних ветерана, који се за свој статус и своја права морају изборити кроз институције као и кроз озбиљан дијалог са Владом Србије. До тог дијалога не долази на овај начин, већ озбиљним разговором и конкретним захтевима о којима ће се у наредном периоду озбиљно разговарати", наводи се у саопштењу Покрета ветерана.

Покрет ветерана не може да подржи скуп ветерана који треба да се одржи истог дана када и скуп ЛГБТ активиста, "због симболике датума и велике могућности ескалације сукоба у Београду, што никоме не иде у прилог, а најмање ратним ветеранима који су својим делом доказали да Србију воле изнад свега".

Покрет ветерана је, како се наводи, предао Предлог закона о борачко-инвалидској заштити и од Владе Србије захтева да институције убрзају процес добијања мишљења надлежних ресора како би се тај предлог што пре нашао на дневном реду Скупштине Србије.

Председник Покрета ветерана и народни посланик Саша Дујовић, као једини легитимно изабрани представник ветерана Србије, од председника Скупштине Србије Небојше Стефановића затражиће да се по хитном оступку стави на дневни ред предлог закона који је дао Покрет ветерана уз подршку 30.000 грађана, наводи се у саопштењу.

Истовремено, Покрет ветерана најоштрије осуђује покушаје поларизације грађана Србије по основу сексуалне опредељености и затражио је од организатора "Параде поноса" да одустану од шетње 6. октобра.

"Захтевамо од организатора 'прајда' да сходно изражавањима о борби за људска права одустану од својих намера да 6. октобра шетају градом. На тај начин ће показати да су им европски пут Србије и људска права на првом месту", истиче се у саопштењу.

"Ратни ветерани Србије никада нису ратовали за новац, већ за част и образ државе Србије и такву слику не може покварити нико, па ни појединци који покушавају да искористе врућу тему Прајда за своју промоцију", наводи се у саопштењу и додаје да Ветерани Србије никада неће рушити Београд.

Председник Савеза ратних ветерана Србије Миле Милошевић рекао је Танјугу да ће више од 500 ратних војних ветерана са подручја Топличког округа организовано доћи 6. октобра у Београд, где ће се прикључити Савезу ратних ветерана Србије у одржавању "Параде срама", на којој ће скренути пажњу јавности на свој положај.

Они ће, према Милошевићевим речима, тражити од Владе Србије и осталих надлежних институција да се усвоји закон о борцима.

Милошевић је рекао да не подржава "Параду поноса", која ће бити одржана истог дана у Београду, али да је "ратни ветерани, ратни војни инвалиди и родбина палих бораца неће рушити".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи