Читај ми!

Дулић: Против мене се не води поступак

Полицији сам дао исказ као грађанин, а апсолутно је нетачно да се против мене води било какав поступак за ненаменско трошење буџетских средстава, рекао бивши министар животне средине и просторног планирања Оливер Дулић.

Бивши министар животне средине и просторног планирања Оливер Дулић изјавио је да је нетачно да се против њега води било какав поступак за ненаменско трошње буџетских средстава.

Дулић је истовремено потврдио да је јуче дао исказ у полицији као грађанин.

"Апсолутно је нетачно да се против мене води било какав поступак за ненаменско трошење буџетских средстава" рекао је Дулић Танјугу.

Он је најавио и да ће тужити свакога ко га на било који начин доведе у вези са било каквим незаконитим радњама.

Дулић је прецизирао да је јуче био у полицијској станици у својству грађанина да са полицијом подели своја сазнања о пословном односу Фонда за заштиту животне средине и медијске куће Рингијер.

Он је навео да је та медијска кућа у протекле две године као и сви други медији конкурисала у том Фонду за медијски пројекат подизања свести грађана о заштити животне средине, проблематици проблема животне средине и едукације новинара зарад истраживачког новинарста о животној средини.

"Немам сазнања да је и једног тренутка дошло до кршења закона о Фонду и процедура Фонда и немам сазнања да је и један медиј имао било какве нерегуларне односе са Фондом и то сам јуче поделио са државним органом" прецизирао је Дулић.

Дулић је саслушан у полицији по налогу Вишег тужилаштва у Београду поводом индиција да су за време његовог мандата из буџета ненаменски потрошена вишемилионска новчана средства, речено је Танјугу у полицији.

Он је саслушан јуче, а исказ је дао у својству грађанина (не осумњиченог), ради прикупљања информација, прецизирали су у полицији.

У питању је преткривични поступак због индиција да је Фонд за заштиту животне средине у протекле две године, потписујући уговоре са свим медијским кућама у Србији, кршио закон.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи