Читај ми!

Вежба на нишком аеродрому

Вежба "Бомба у авиону и ослобађање талаца", у којој су учествовале аеродромске службе и припадници Жандармерије, МУП-а, Војске Србије и пограничне полиције, изведена је на нишком аеродрому "Константин Велики".

На нишком аеродрому "Константин Велики" изведена је вежба "Бомба у авиону и ослобађање талаца", у којој су учествовале аеродромске службе и припадници Жандармерије, МУП-а, Војске Србије и пограничне полиције.

Замишљени сценарио вежбе предвидео је принудно слетање авиона, пожар на стајном трапу, сумњу о подметнутој бомби и присуство терориста међу путницима авиона.

У решавању ове ситуације учествовали су сви - од аеродромских служби до преговарачког тима, а важно је да постоји добра координација.

"Нисмо имали до сада овакву ситуацију и оне су веома ретке у авијацији, али то не значи да не треба да вежбамо да бисмо знали како да се понашамо", каже директор Аеродрома "Константин Велики" Драган Бугариновић.

Док се претражује авион преговарачки тим стиже максимално за 40 минута. То је тим МУП-а Србије формиран 2004. године, који је до сада успешно ангажован у различитимситуацијама више од 150 пута.

Мирољуб Коларић, заменик координатора преговарачког тима МУП-а Србије, каже да свуда у свету, где постоји конфликтна ситуација, прво се шаље полицијски преговарач да би се сукоб решио мирним путем.

"На тај начин и држава и полиција показују спремност да се конфликт решава мирним путем ако може. Нажалост не може сваки пут", Коларић.

До сада је 75 одсто инцидентних ситуација преговарачки тим МУП-а Србије решио мирним путем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи