Читај ми!

Безбедност на првом месту

Војска Србије предузела је све мере како би учесници и посетиоци аеромитинга "Батајница 2012" били безбедни, рекао министар одбране Александар Вучић.

Министарство одбране приредило је пријем поводом 100-годишњице српског војног ваздухопловства и предстојећег аеромитинга "Батајница 2012". За сутрашњу манифестацију влада велико интересовање медија.

Гостујући у Дневнику РТС-а, потпредседник Владе и министар одбране Александар Вучић рекао је да је Војска Србије предузела све мере како би учесници и посетиоци аеромитинга били безбедни и додао да ће ово бити највећи скуп у последњих 25 година.  

Према његовим речима, сутра ће на небу Србије први пут летети руски и амерички авиони, као и амерички пилоти у оквиру данског контингента.

"Ми представљамо Србију на најбољи могући начин, показујемо да можемо да сарађујемо и са Западом и са Истоком, али истовремено да од наших гостију научимо да унапредимо нашу индустрију и технологију", рекао је Вучић.

Српски пилоти су се месецима спремали за овај дан, каже Вучић и додаје да ће они сутра  покушати да буду успешнији и од руских и од данских пилота.

Министар одбране очекује да ће на аеромитингу бити више од 100.000 људи и позива грађане да у што већем броју дођу у Батајницу.

Вучић каже да је аеромитинг у Батајница и прилика да се са гостима разговара о унапређењу војне индустрије, о томе шта се може продати, као и о ономе како и на који начин  најмодерније и најефтиније опремити наше ваздухопловне снаге.

"Ову прилику смо искористили да поправимо другу писту у Батајници", каже Вучић и очекује још побољшања у наредне две године.

Он је рекао да ће сутра у Батајници људи моћи да виде нашу ловачку заштиту, наше мигове 29 и 21, као и наше авионе за обуку.

Посебно је указао на наш авион за обуку "ласта" који прави панчевачка "Утва" са којим већ има успеха на тржишту.

"Волео бих да то људи сутра виде и оцене на најбољи могући начин", рекао је Вучић и додао да нико, чак ни од великих земаља не доводи у питање респектабилност српских војних снага тако да грађани Србије могу мирно да спавају јер имају озбиљну и снажну војску која их чува.

На пријему у Палати "Србија" министар одбране Александар Вучић угостио је председника Томислава Николића, пилоте који учествују у сутрашњем летачком програму, представнике дипломатског кора, чланове владе, српске олимпијце и бројне друге госте.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи