Читај ми!

Зукорлић: Наставићу да говорим истину

Муамер Зукорлић, главни муфтија Исламске заједнице у Србији који се као оптужени за увреду и клевету одазвао суду у Новом Пазару, сматра да се ту ради о "злоупотреби правосуђа" у циљу обрачуна са онима који различито мисле. У борби за истину и слободу овог народа наставићу да говорим истину, рекао Зукорлић.

Главни муфтија Исламске заједнице у Србији Муамер Зукорлић, који се као оптужени за увреду и клевету одазвао Општинском суду у Новом Пазару по приватној тужби Касима Зорнића, сматра да нема сумње да се ту ради о "отвореној злоупотреби правосуђа" у циљу обрачуна са онима који различито мисле.

"У 21. веку позван сам на одговорност због јавно изреченог става, односно вербалног деликта. Очито да је то порука политичких олигархија које имају утицаја на правосуђе с циљем наставка застрашивања Бошњака муслимана како би на тај начин показали да, ако овако могу да се понашају са муфтијом, шта ће тек радити са обичним светом", рекао је Зукорлић новинарима по изласку из зграде суда.

Зукорлић је одговарао по приватној тужби Зоранића, бившег функционера Министарства рада, за, како се тврди, увреде изнете у интервјуу локалној телевизији "Јединство", 29. августа 2010. године.

Муфтија, кога су испред суда дошле да подрже његове присталице, рекао је да је овде реч о покушају застрашивања, али да њега нису поколебали и да он неће ништа променити у својим ставовима.

"У борби за истину и слободу овог народа наставићу да говорим истину о политичким криминалним олигархијама које стежу обруч око врата овог народа, које имају позицију у власти да угрозе сваког оног ко није спреман да падне на колена овом режиму и није спреман да се окрене против свога народа", рекао је Зукорлић.

Муфтија је рекао да је реч о људима који "за државу раде прљаве послове, бране и хране Ратка Младића и друге злочинце", а за награду имају "позицију у Влади без обзира на то која је политичка партија на власти".

Према његовим речима, то су и последњи трзаји "дисициплиновања и застрашивања" Бошњака.

"Уверен сам, уз чињеницу да су добили од државе утицај у правосуђу и полицији, и да ће због својих антибошњачких понашања бити награђивани. Али, овај народ неће пасти на колена. Ми ћемо наставити борбу за пуну слободу, достојсанство и овакви удари нас неће поколебати", рекао је он.

Зукорлић је изразио жаљење што власт, у овом случају и правосудна, на овакав начин узнемирава народ и додао да ће све то њега и његове присталице само ојачати.

Он је рекао и да не би имао ништа да је позив добио од "куће правосуђа", али ово одакле је, како је рекао, управо изашао "не представља правду већ спрегу криминала и корупције".

Рочиште је одложено, наредно ће бити заказано накнадно, а Зоранић није давао изјаве медијима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи