Читај ми!

Путари траже преиспитивање приватизација

Радници пет путарских предузећа упутили председнику Србије Томиславу Николићу, премијеру Ивици Дачићу и министру финансија и привреде Млађану Динкићу захтев да се преиспита како су њихове фирме приватизоване.

Запослени у пет предузећа за одржавање путева у Србији затражили су да се преиспита како су те фирме приватизоване.

Захтев за проверу приватизације предузећа за путеве "Београд", "Ниш", "Крагујевац", "Врање" и "Бачкапут", упућен је председнику Србије Томиславу Николићу, премијеру Ивици Дачићу и министру финансија и привреде Млађану Динкићу.

У тим предузећима, која су била у саставу Нибенс групе, запослено 1.500 радника. Власник Нибенс групе Мило Ђурашковић ухапшен је у мају прошле године због сумње да је злоупотребио службени положај и за 32 милиона евра оштетио Фабрику мазива из Крушевца, коју је купио у приватизацији.

Синикат путарских предуећа је и раније указивао да је било неправилности у приватизацији, на шта нису реаговали надлежни органи.

"Радници очекују и верују да овог пута неће тако бити, јер су пред губитком посла и најмање што може да се уради је утврђивање одговорности за лошу прриватизацију", истиче се у саопштењу Самосталног синдиката путара Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи