Читај ми!

Шабић: Завршити аферу "Агробанка"

Што пре пред судом треба решити причу везану за аферу "Агробанка", рекао за РТС повереник за информације од јавног значаја Родољуб Шабић.

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић сматра да би што пре пред судом требало завршити причу везану за аферу "Агробанка".

Шабић је, гостујући на РТС-у, изразио наду да се "то клупко размотава у правом правцу", истичући да је реч о скандалу који месецима потреса јавност.

Он је додао да је тај скандал резултирао губитком огромних сума новца пореских обвезника и да, осим теме "Агробанке", предстоји суочавање и са другим сличним темама.

Говорећи о данашњој седници српског парламента, Шабић је подржао стављање на дневни ред измена и допуна закона о ванпарничном поступку.

Повереник је додао да постоји између неколико хиљада и 20.000 људи који немају никакав доказ о свом рођењу и који никада нису уписани у матичне књиге и да Србија до сада није имала правни механизам да се ти људи евидентирају и да они добију документа.

Формирана је радна група за израду модела Закона о заштити узбуњивача, у којој су заштитник грађана Саша Јанковић, програмски директор организације "Транспарентност Србија" Немања Ненадић и други експерти, потврдио да је Родољуб Шабић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи