Читај ми!

Бранитељи Хиландара стигли у Србију

Експедиција од 49 српских ватрогасаца, после четвородневне борбе са ватреном стихијом на Светој гори, стигла у Врање.

После скоро четвородневне борбе са ватреном стихијом на Светој гори, експедиција од 49 српских ватрогасаца са 10 возила вратила се у Србију.

Прва станица по повратку била је Врање где су их дочекали градоначелник тог града Зоран Антић и заменик начелника Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије Ђорђе Бабић.

"Обавили смо заиста велики посао. Пожар на Светој гори је био великих размера, а ватра је била удаљена од Хиландара свега 130 метара у ваздушној линији. Поносни смо на оно што смо тамо урадили, уз велику помоћ грчких колега и хиландарских монаха", рекао је Бојан Гламочлија, портпарол и координатор у Сектору за ванредне ситуације МУП-а Србије.

На огромној површини Свете горе ватра није дефинитивно угашена, али је стављена под контролу, тако да су сви безбедни, истакао је Гламочлија.

Градоначелник Врања рекао је да му је част што дочекује "српске хероје", који су у Грчкој часно обавили посао – спаси манастир Хиландар од ватре.

"Част ми је што вас дочекујем овде у Врању, јер сте ви прави српски хероји, пошто сте у пријатељској Грчкој обавили частан посао–- заштитили сте од ватре Хиландар, српску светињу, чиме сте на најбољи начин репрезентовали Србију", рекао је Антић.

Ђорђе Бабић, заменик начелника Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије, честитао је ватрогасцима на послу који су обавили и рекао да је од свега најважније да је цела акција прошла без жртава.

"Ватрогасци су часно представили Србију и МУП на једном тешком задатку у пријатељској Грчкој. Честитам на храбрости и пожртвовању које су показали и задовољство ми је што је овако велика акција окончана без жртава", рекао је Бабић.

Експедиција српских ватрогасаца отпутовала је у Грчку током ноћи, 10. августа, а у њој је било 10 екипа из Београда, Сремске Митровице, Смедерева, Јагодине, Ужица и Ниша.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи