Читај ми!

Српски туризам - храна за душу

Туристичка понуда Србије представљена на Међународном сајму туризма у Берлину. У центру промоције кампања "Храна са душом". Берлински сајам прилика да се види шта савремени туриста жели од путовања.

У Берлину је завршен највећи светски сајам туризма, на којем се традиционално представља и наша земља. У 26 хала представило се више од 180 земаља.

Србија је наставила промоцију кампање "Храна са душом", а представљени су и туристичке могућности Дунава, културна разноликост Војводине, регионална тура "Путевима римских императора", уз подсећање да је следеће године у Нишу централна свечаност обележавања 17 векова Миланског едикта.

Сајамским халама прошетао је и немачки министар за економске односе са иностранством. Обишао је четири штанда, међу којима и штанд Србије. Немачку и Србију повезује Дунав, па је зато њихова туристичка организација баш у Београду отворила регионалну канцеларију.

"Позивам приватне инвеститоре да улажу у наше партнерске земље. Србија и околне државе имају одличне услове за развој одрживог туризма. Мислим да туризам може да буде веома значајан део ваше економске будућности", рекао је немачки министар за економску сарадњу и развој Дирк Нибл.

Србију је прошле године посетило 13 одсто немачких туриста више него 2010. године.

"Да ли су то винске туре, такозвани туризам у области културе, да ли су то фестивали као Егзит и Гуча или бициклистичке туре које немачки туристи воле, циљ је да се девизни приход који наша земља остварује од туризма, а он је близу милијарду евра, значајније повећа у наредном периоду", рекао је министар за економију и регионални развој Небојша Ћирић.

Берлински сајам је прилика да се види шта савремени туриста жели од путовања.

"Све више и више, а то се и на овом сајму примећује, није довољно само нудити плажу и море, потребно је заиста креирати нешто што је доживљај и емоција", објаснила је директорка Туристичке организације Србије Гордана Пламенац.

Немци су и велики радници и велики путници. Сваке године неколико десетина милиона немачких туриста крене пут свих светских меридијана. Нека само сваки стоти дође у Србију, то ће много значити за нашу туристичку касу.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи