Положени венци на споменик страдалима у КБЦ "Др Драгиша Мишовић"

Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић и министар одбране Александар Вулин положили су венце на спомен-обележје у знак сећања на седморицу припадника Гардијске бригаде и троје пацијената КБЦ "Др Драгиша Мишовић", погинулих у бомбардовању Србије 1999. године.

Никола Никодијевић је рекао да се данас обележава двадесет година од бомбардовања болнице "Драгиша Мишовић", те да се на овај начин чува успомена на седам невино страдалих војника и троје пацијената, саопштио је Беоинфо.

Како је навео, обавеза озбиљне државе и друштва јесте да се сећа свих невино страдалих у НАТО агресији, да чува мир и да "не дођемо у ситуацију да више икада своју слободу бранимо људским животима".

"Верујем да водимо политику која ће нам омогућити трајни мир на нашим просторима и верујем да никада нећемо заборавити оне људе који су дали оно највредније, своје животе, да бисмо ми данас живели у миру. Слава свим невино страдалим у НАТО агресији", нагласио је Никодијевић.

Министар Вулин је рекао да Србија није урадила ништа да би изазвала и оправдала НАТО агресију.

"Зато нас и боле изјаве дате преко воље како жале за цивилним жртвама које су нанете за време НАТО агресије. То није довољно, морају се жалити и наши војници и полицајци. Нико нема право да убије војника или полицајца у једној сувереној, слободној земљи, нити да уништи животе и обогаљи породице зато што је неко војник или полицајац", рекао је Вулин.

Директор КБЦ "ДР Драгиша Мишовић" Владимир Ђукић рекао је да су страдали они који нису могли да побегну, неуролошки, непокретни пацијенти. 

"Не смемо да заборавимо, нити да опростимо", поручио је Ђукић.

Погинулима су пошту одали и чланови породица и медицинско особље болнице "Драгиша Мишовић".

У ракетном нападу снага НАТО-а 20. маја 1999. године, 50 минута после поноћи, страдали су војници Александар Бајин, Горан Вережан, Предраг Игњатовић, Бранимир Крњајић, Славиша Миљковић, Војин Пејчиновић и Драган Танкосић, као и пацијенти Бранка Бошковић, Зора Бркић и Радосав Новаковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара