25. мај – поново бомбардована зграда МУП-а

У Шапцу је са шест пројектила гађана Касарна "Мика Митровић". Погинула је једна, а пет особа је повређено. Велика оштећења претрпели су Основна школа "Лаза Лазаревић", стадион ФК Мачва и стамбено насеље Тркалиште.

Снажне експлозије регистроване су у близини Београда. Непријатељ је дејствовао по насељу Сурчин, Стражевици, Липовачкој шуми, Батајници, Макишу.

Поново је бомбардована зграда Министарства унутрашњих послова Србије.

Са седам пројектила бомбардован је далековод у Бољевачкој шуми код Обреновца. На мети је био и емисиони центар Радио Београда у селу Звечка, крај Обреновца.

Гађан је надвожњак на ауто-путу Београд–Ниш, између Јагодине и села Рибаре. Једна особа је рањена. Са десет пројектила поново је дејствовано по складишту НИС у Сомбору.

Бомбардовано је и војно складиште у селу Ново Добричево код Ћуприје.

Гађано је више објеката на подручју Златибора. Бомбардована је околина Чајетине, као и ТВ и поштански репетитор на брду Забучје и аеродром "Поникве".

Са два пројектила гађан је ватрени положај Бригадне артиљеријске групе "9" у рејону села Лубница, југозападно од Зајечара. У нападу је оштећено око 100 кућа, једна особа је повређена. За пола сата, колико је трајао напад на положаје оклопног батаљона 78. моторизоване бригаде јужно од Бујановца, испаљено је преко 30 пројектила.

НАТО авијација је на косовско-метохијска места, од поднева до поноћи, изручила више од 100 разорних пројектила. Гађана је периферија насеља Врањевац, планина Голеш и аеродром Слатина, код Приштине. Први пут од почетка агресије бомбардована је Брезовица а два пројектила пала су у непосредној близини хотела "Молика". Причињена је велика материјална штета.

Погођен је главни водовод у Ђаковици, бомбардована су села Суви Дол и Коњух код Липљана. Бомбардовани су Исток, Штрпце, Призрен, Клина, Вучитрн.

Министри иностраних послова Грчке и Чешке, Јоргос Папандреу и Јан Каван, најавили су у Пекингу свој мировни план за Балкан који је предвиђао дводневни прекид ваздушних удара НАТО на СРЈ како би се дала прилика дипломатским преговорима за решење "косовске кризе". 

У Москви су почеле руско-француске консултације о "косовској кризи". Руску страну је представљао амбасадор Борис Мајорски а француску представници Министарства спољних послова и Министарства одбране.

Кинески медији пишу о наставку бомбардовања и оцењују да је оно усмерено да цивилном становништву свакодневни живот учини што тежим. Оцењују да су се напади НАТО-а свели на најгрубље кршење људских права.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару