23. мај – гађана највећа трафостаница у ТЕНТ-у

После јучерашњег бомбардовања постројења ЕПС-а у близини Ниша, Лазаревца и Пожаревца, НАТО авијација је гађала и највеће разводно постројење и трафо-станицу у термоелектрани "Никола Тесла А" у Обреновцу.

Из погона је избачено неколико важних далековода од Обреновца према Београду због чега је дошло до прекида снабдевања струјом у већем делу Србије.

У 22 часа два крстарећа пројектила погодила су разводно постројење Електроистока у Брзом Броду.

Те вечери гађана су и електропостројења у Нишу, Новом Саду и "Дрмно" код Костолца. 

НАТО агресор и даље интензивно бомбардује јужну српску покрајину, нарочито положаје југословенске војске и војне објекте.

У 8.15 часова, са три пројектила бомбардован је магацин 52. мешовите артиљеријске бригаде на објекту "Саз" код Гњилана и положаји 2. лаког пешадијског батаљона 28. лаке пешадијске бригаде у рејону села Чабра, код Косовске Митровице.

Око пола 9, са девет пројектила, поновољен је напад на касарну 243. механизоване бригаде "Цар Урош" у Урошевцу. У наредних пола сата још тридесетак пројектила бачено је на касарну у Урошевцу.

Са шеснаест пројектила ракетирана је и Касарну 549. Моторизоване бригаде "Цар Душан Силни" у Призрену.

У исто време бомбардовани су положаји 3. оклопног батаљона Тактичке групе "252" у рејону села Белинце код Штимља и репетитор Будаково код Суве Реке. Око 12.30 часова гађани су положаји оклопног батаљона 549. моторизоване бригаде у рејону Петровог Села и Ландовице код Призрена као и ватрени положаји Бригадног противоклопног одреда "549" у рејону села Хоча–Заградска.

Око 14 часова НАТО авијација гађала је положаје 15. Оклопне бригаде на прилазима Приштини и Саобраћајно чвориште везе "Бутовачки брег" на Грмији што је довело до прекида телефонских веза. Гађан је поново и аеродром Слатина.

У зони Нишког корпуса на мети авијације били су положаји оклопног батаљона 78. моторизоване бригаде у рејону села Боровац и објекта Јарчиште код Бујановца. У току преподнева у више наврата бомбардоване су локације на превоју Преполац и села Мердаре.

На село је испаљено 20 пројектила. Од почетка НАТО агресије на село је испаљено укупно 170 авио бомби, четири крстарећа пројектила и исто толико контејнера касетних бомби.

У складу са одлуком Пентагона о јачању ваздухопловних снага за нападе на СРЈ, у америчку базу у Тасару, на југу Мађарске, стигло је 24 ловаца бомбардера Ф/А-18Д познатих као "стршљени", а у базу Авијано у Италији 18 авиона типа А-10. Укупан број ангажованих авиона попео се на 800, од којих је 600 борбених.

Вођство терористичке ОВК које је нашло уточиште у Тирани, упутило је апел НАТО да настави бомбардовање СРЈ. Самопрокламовани премијер "привремене владе Косова", Хашим Тачи, апеловао је на Вашингтон, Лондон, Париз и Бон да "појачају бомбардовање Југославије". 

У делу Румуније забележена је појава киселих киша за шта су румунски стручњаци окривили НАТО бомбардовање хемијских фабрика и рафинерија у СРЈ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару