29. април – срушен торањ на Авали

Тог 37. дана бомбардовања СРЈ на мети агресора су углавном били телевизијски предајници и мостови. У Приштини се Милан Милутиновић састао са Ибрахимом Руговом.

Авијација НАТО је око 23 сата срушила телекомуникациони торањ на Авали. Гађан је и телевизијски предајник у београдском насељу Борча. Бомбардовани су и релеји широм Србије - Фрушкој Гори, Црном Врху, Овчар Гобељи. Прекинуто је емитовање програма РТС.

Поново је гађана Рафинерија нафте у Новом Саду која је те ноћи потпуно уништена. У последњих двадесетак дана на тај привредни објекат испаљено је више од 40 пројектила.

Срушен је стари мост преко Ибра код Биљановца чиме је потпуно прекинут саобраћај између Краљева и Рашке. Срушен је мост и у Грделичкој клисури на који је испаљено шест пројектила. Гађан је и железнички мост у Остружници.

Око поднева су гађани мостови у селу Падина код Прокупља. Причињена је велика материјална штета. На мети су били и мостови на регионалним путевима у Куршумлији. Оштећен је велики број приватних кућа. У Бешки је гађан мост преко Дунава.

НАТО авиони су, први пут од почетка агресије, гађали подручје Пожаревца.

Међународни суд правде у Хагу потврдио је пријем захтева СРЈ да се покрене поступак против земаља чланица НАТО које су оружаном агресијом на нашу земљу прекршиле Повељу УН и основне принципе међународног права.

Председник СРЈ Слободан Милошевић састао се са специјалним изаслаником председника Руске Федерације Виктором Черномирдином. Договорено је да се наставе разговори како би се дошло до прихватљивог плана којим ће се обезбедити основ за политичко решавање проблема.

Председник Србије Милан Милутиновић састао се у Приштини са Ибрахимом Руговом. Потписана је заједничка изјава којом су се две стране обавезале на обнављање дијалога о политичком споразуму којим би се обезбедила широка аутономија КиМ уз поштовање територијалне целовитости Србије и СРЈ.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару