18. април – погођена рафинерија нафте у Новом Саду

У Панчеву је други пут бомбардована Азотара. Потпуно је уништен погон за производњу комплексних ђубрива. Седми пут је ракетирана Петрохемија у том граду.

Потпуно је уништено пет резервоара а велика оштећења претпела је јединица за производњу битумена. Гађана је и рафинерија нафте у том граду. Услед пожара над градом се развио густ дим. Из постројења се излила велика количина токсичних материја.

Сва насеља у околини индустријске зоне су евакуисана. Велики број грађана затражио је лекарску помоћ.

На мети НАТО авијације, други дан заредом, била је и рафинерија нафте у Новом Саду.

Командант Треће армије генерал-пуковник Небојша Павковић и командант Приштинског корпуса генерал-мајор Владимир Лазаревић обишли су јединице противваздухопловне одбране на неколико положаја на Косову и Метохији.

Генерал Павковић је изјавио да су "војници испољили велику храброст и одговорност. Они су прави хероји. Војска је успела да потпуно сачува материјална, техничка и борбена средства на Космету, осим уништених објеката инфраструктуре, што су занемарљиви ефекти, док је НАТО претрпео велике губитке".

Генерал Лазаревић је рекао да је копнена интервенција на Југославију већ почела пошто се из Албаније, уз ваздушну подршку НАТО-а, организују напади ОВК на граничне јединице југословенске војске и да војска те нападе успешно онемогућује.

У поподневним сатима са 12 пројектила гађано је подручје Приштине – ТВ репетитор на брду Голеш, аеродром Слатина и већ разрушена касарна "Косовски јунаци". Бомбардован је и угљенокоп Белаћевац и околина Урошевца. У нападима су повређени цивили, причињена је велика материјална штета.

У Куршумлији су ракетирани манастир свете Богородице и мост на магистралном путу Куршумлија – Приштина на реци Топлици.

Бомбардовано је и београдско насеље Батајница. Од силине детонација оштећен је велики број стамбених објеката. У Ужицу је бомбардовано стамбено насеље.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару