31. март – заробљена три америчка војника

НАТО агресори су гађали околину Приштине и Пећи. Неколико пројектила пало је у близини манастира Грачаница.

Бомбардована је околина Београда. Мете напада налазиле су се на подручју Јакова, Борче, Авале. Поново је гађана околина Панчева. Бомбардовани су Нови Сад и Фрушка Гора.

Војска Југославије, на граници са Македонијом, заробила је три америчка војника. Сва тројица су припадала извиђачкој чети америчке дивизије чија је база у Немачкој.

Командант Треће армије Војске Југославије генерал-пуковник Небојша Павковић са командантом Приштинског корпуса генерал-мајором Владимиром Лазаревићем посетио је војнике тог корпуса у зони дејстава. Генерал Павковић је војницима одао признање за изузетно храбро и професионално извршавање задатака.

Председик САД Бил Клинтон одбацио је, као неприхватљив, предлог југословенског председника Слободана Милошевића да се по обустављању напада НАТО-а на СРЈ решавају сва питања политичким путем.

После састанка са председником Милошевићем, руски премијер Јевгениј Примаков отпутовао је у Бон. НАТО је саопштио да је мисија руског премијера у Београду и Бону била неуспешна и најавио да ће "проширити и појачати" нападе на СР Југославију.

Врховни командант НАТО-а генерал Весли Кларк добио је овлашћење да прошири број и обим циљева за нападе НАТО у Југославији.

Русија је затражила дозволу за пролаз кроз Босфор са седам бродова Црноморске флоте. САД изразиле су забринутост.

Хакери из Југославије упали су у сајт и систем е-поште НАТО-а, саопштено је из седишта алијансе.

Неколико десетина људи протестовало је испред Беле куће због агресије НАТО-а на СРЈ. Протести су и у Грчкој. Хиљаде Грка блокирало је улаз у војну базу у месту Араксос. У знак подршке словенској браћи у Србији, Московљани су прошетали улицама града.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару