"Делфини" спремни за Мађарску

Репрезентативци Србије задовољнији резултатом него игром у четвртфиналном мечу против Немачке. Сви су спремни за полуфинале и дуел са Мађарима. У изјавама приметно обострано поштовање.

Победом над Немачком остварен је први пролазни циљ, пласман у полуфинале Светског првенства. Играчи су задовољни резултатом али не претерано и игром. Већ се окрећу полуфиналу.

Репрезентативци Србије већ у првим изјавама после утакмице били су самокритични али тај период слабије игре није покварио расположење због пласмана међу најбоља четири тима на планети.

"Видело се током утакмице да су Немци почели одлично али смо их потом сломили ритмом", казе Филип Филиповић, стрелац четири од девет погодака репрезентације.

"Морамо да сагледамо где смо грешили и тај дан искористимо за анализу игре. Немачка није тако лоша репрезентација. Они играју солидан ватерполо, нећу сада да кажем да су бољи од Аустралије али су тим који би требало поштовати. Мислим да смо у поређењу са том утакмицом отишли ипак мало напред у игри. Остаће четири најбоља тима али ми пре свега морамо да се окренемо себи и размишљамо о својој игри."

Капитен Вања Удовичић је поново највише мотивисао екипу и некако се природно наметнуо да буде лидер.

"Није био лак меч али смо успели да покажемо да смо квалитетнији тим. Немачка није имала толико снаге пред крај утакмице када смо се одлепили. Окрећемо се Мађарској, а тај меч биће тежи јер је и ривал знатно бољи."

Током 15 минута и 31 секунде колико Србија није дала гол, што је најдужи период на овом турниру на којем нису били стрелци, сви су бодрили једне друге причом да је најважнија одбрана.

"Ми смо светски прваци и из поштовања према томе и према нама самима морамо да играмо на највећем нивоу, то јест у складу са тим. Тако морамо да гледамо на наредне мечеве. Неће бити лако, и остали тимови су добри."

Обе екипе са респектом гледају једна према другој, то се видело из сваке изјаве.

"Знате, три екипе су најбоље на свету у овом тренутку, то су Србија, Мађарска и Хрватска. Биће то тежак меч. Србија нас је добила, ја мислим, девет од претходних десет утакмица али свака утакмица је ново искуство. Имам пријатеље међу српским играчима, али бићемо велики ривали у четвртак", рекао је Норберт Мадараш.

Иштван Сивош је мало више обратио пажњу на тактику у том мечу:

"Ми можда имамо најбољи напад на свету, а Србија најбољу одбрану. Мислим да ће то одлучити победника."

Меч за финале Светског првенства игра се у четвртак у 10.50, по српском времену на пливалишту Нататоријум у Шангају.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару